Rompress
Rompress
Informatie în care ai încredere
Profesionalism, integritate, calitate - AGERPRES

Agentia de presa care asigura informatie obiectiva, echidistanta, prompta.

Agentia Nationala de Presa AGERPRES este cea mai importanta sursa de stiri si fotografii de presa despre România, si cea mai credibila sursa de informatii din România pentru institutiile de presa interne si internationale .

Agentia Nationala de Presa "AGERPRES" este "vocea" oficiala a României organizata ca institutie publica, de interes national. Misiunea sa este de a culege, redacta si difuza prin cuvânt si imagine informatii despre actualitatea politica, economica, sociala, cultural-stiintifica, sportiva din tara si strainatate.

AGERPRES are, prin statutul sau, obligatia fundamentala de a-si desfasura activitatea în afara oricaror influente sau consideratii de ordin ideologic, politic, religios sau economic, de natura sa afecteze exactitatea si obiectivitatea informatiei difuzate. Prin continutul serviciilor sale, agentia trebuie, totodata, sa asigure pluralismul, libera comunicare a informatiei, corecta informare a opiniei publice si sa nu difuzeze materiale care ar aduce atingere sigurantei nationale sau demnitatii ori imaginii persoanei.

Pe fluxul agentiei se transmit, anual, în medie cca:
72 000 de stiri din actualitatea interna
67 000 de stiri si 3 600 de comentarii din actualitatea internationala
24 000 de stiri în limbile engleza si franceza
7 000 de materiale documentare
24 000 de fotografii de presa din actualitatea interna si peste 350 000 imagini din actualitatea internationala

Agentia Nationala de Presa AGERPRES are birouri de presa în toate resedintele de judet din tara si trimisi speciali la cele mai importante evenimente din tara si strainatate. Jurnalisti de exceptie, fotografi talentati, reporteri curajosi - cei peste 250 de oameni de presa angajati ai AGERPRES asigura conectarea în timp real la evenimente din România si din lume.

Stirile interne si externe transmise în flux, buletinele si fotografiile realizate de Agentia Nationala de Presa AGERPRES sunt preluate de numeroase ziare, posturi de radio si televiziune. Mass-media care foloseste stiri si imagini AGERPRES numara, între altele, cotidiane centrale ca: România libera, Adevarul, Gândul, 7 plus, Evenimentul zilei, Dimineata, Jurnalul National, Libertatea, Azi, Curierul National, Gazeta Sporturilor, Curentul, Ziarul Financiar; posturi de radio si televiziune: Radio România, Televiziunea Româna, Televiziunea Antena 1, Realitatea TV, TVRM, Radio Trinitas, Radio 21; numeroase ziare si posturi de radio-tv cu acoperire judeteana sau locala.


Serviciile si produsele AGERPRES sunt, de asemenea, solicitate de institutiile publice ale statului, de institutii si organizatii politice, economice, sociale, culturale si cu alt profil.
Între beneficiari se numara Administratia Prezidentiala, Senatul, Camera Deputatilor, Guvernul României, ministere si departamente subordonate, Curtea Suprema de Justitie, partide si alte organizatii politice, institutii de învatamânt superior, biblioteci si edituri, societati bancare si camere de comert, organisme ale administratiei publice locale - prefecturi, consilii judetene, primarii -, precum si societati economice si de alta natura.

De serviciile AGERPRES beneficiaza, de asemenea, birouri ale corespondentilor mass-media straine, misiuni si reprezentante diplomatice aflate la Bucuresti, precum si asociatii si organizatii ale cetatenilor români din afara granitelor României.

AGERPRES este membra a European Alliance of News Agencies (EANA) si a Alliance of Balcanic News Agencies (ABNA).

Agentia Nationala de Presa AGERPRES are acorduri de colaborare si face schimburi de informatii si fotografii cu peste 45 de agentii de presa din întreaga lume între care: AFP (Franta), ANADOLU (Turcia), ANA (Grecia), ANP (Olanda), ANSA (Italia), ANTARA (Indonezia), AP (SUA), APA (Austria), ATA (Albania), BELGA (Belgia), RADIOBRASIL (Brazilia), BTA (Bulgaria), CTK (Cehia), DINAU (Ucraina), DPA (Germania), EFE (Spania), INA (Irak), IRNA (Iran), HINA (Croatia), KCNA (Coreea de Nord), KUNA (Kuweit), KYODO (Japonia), MENA (Egipt), MAP (Maroc), MOLDPRES (Moldova), MPA (Grecia), MTI (Ungaria), PAP (Polonia), PETRA (Iordania), PTI (India), RB (Danemarca), SANA (Siria), STA (Slovenia), TAP (Tunisia), ITAR-TASS (Rusia), TASR (Slovacia), YONHAP (Coreea de Sud), XINHUA (China).

AGERPRES si-a câstigat prestigiul prin atentia deosebita pe care o acorda calitatii serviciilor sale si prin preocuparea de a se mentine în afara oricaror influente sau consideratii de ordin ideologic, politic, religios sau economic.
Asigurarea pluralismului de idei, libera circulatie a informatiei, corecta si prompta informare a publicului sunt principalele repere care jaloneaza activitatea agentiei.

ROMPRES transmite zilnic abonatilor sai din tara si din strainatate, în româna, engleza sau franceza peste 250 de stiri din actualitatea interna si 150 de stiri din actualitatea internationala, acoperind tematic toate domeniile: politic, social, economic, cultura, sport, stiinta si divertisment.

ROMPRES ofera:
• Fluxuri de stiri în timp real (centrale, din judete, economice, externe, sportive, în limbile franceza si engleza, comentarii externe)
• Buletine si selectii zilnice realizate pe baza stirilor on line
• Fluxuri speciale de stiri (caleidoscop documentar, breviar financiar-bancar, breviar medical, actualitatea pe scurt, infoROMPRES, stiri UE-NATO, fapt divers)
• Buletine speciale în limba româna (Integrare Europeana, Mondorama si Mondorama saptamâna) si în limbi straine (Economic Highlights, Romania and European Integration)
• Publicatii periodice (Calendarul evenimentelor interne si internationale, Statele lumii si Agenda Institutii si Organizatii din România).

ROMPRES realizeaza si ofera zilnic circa 70-80 de fotografii din actualitatea interna, preia si difuzeaza integral fluxurile de fotografii ale prestigioaselor agentii EPA, AP si Xinhua.

ROMPRES detine o baza documentara si o arhiva unice în tara (informatii de presa începând cu anii 1930, câteva mii de fotografii si biografii ale unor importante personalitati române si straine si fise cronologice ale principalelor evenimente interne).

ROMPRES reprezinta sursa permanenta de informare si una dintre cele mai importante ferestre ale României catre lume.

ROMPRES înseamna:
• Profesionalism si integritate
• Calitate si performanta
• Dinamism si seriozitate

Comments: 0
Votes:26